Te weten over Xylos

Sinds 1984 is Xylos de perfecte plek voor uw opdracht. Opgericht door directeur Herman Pols, wordt Xylos gekenmerkt door creativiteit, vakmanschap en innovatie. De kracht van ons bedrijf zit hem is het feit dat wij al zeer vroeg in het ontwerpproces betrokken zijn en op deze manier kunnen meedenken over detail en materialisatie om zo tot het mooiste eindresultaat te komen. Wij zijn er zowel voor de particulier die een speciale wens op meubel of interieur gebied heeft, als wel voor de architect, ontwerper en tentoonstellingsbouwer die net dat beetje extra uit zijn ontwerp wil halen.

Bij Xylos zijn we gespecialiseerd in exclusief maatwerk en wij denken daarbij altijd een stap verder. Wij beschikken over een zeer uitgebreide kennis aan materialen en verwerkingstechnieken. Ons vakmanschap beheerst zowel de aller modernste technieken zoals CNC frezen, als wel ambachtelijke technieken.

Ons bedrijf is gevestigd in een zeer uitgebreide werkplaats waarbij zelfs een volledig uitgeruste spuiterij aanwezig is, naast een groot en divers machinepark, dat inmiddels voor een groot deel voorzien wordt van ons eigen opgewekte zonne-energie.

Wij blijven ons constant ontwikkelen en daarnaast zijn wij zeer betrokken bij het opleiden van jonge mensen en willen wij aan hen onze kennis meegeven. Xylos is dan ook een erkend leerbedrijf en wij hebben vrijwel altijd een stagiaire onder onze hoede om deze de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.


Werkwijze

Om tot het beste resultaat te komen, is voor ons een intensieve samenwerking met de opdrachtgever en/of ontwerper zeer belangrijk. Wij zijn dus al vroeg in het ontwerpproces betrokken en kunnen zo het schetsontwerp of de ideeën optimaliseren en doorontwikkelen tot een definitief ontwerp.

Wij vinden het hierbij van belang dat uiteindelijk ook elk detail het juiste verhaal vertelt, de kracht van het ontwerp moet tot in het detailniveau zichtbaar zijn! Zowel de detaillering als bijvoorbeeld de juiste materiaalkeuze begeleiden wij graag en intensief.

Over het volledige proces van ontwerp tot product valt natuurlijk veel te vertellen. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek op het moment dat u een opdracht of idee heeft. Immers, elk plan is uniek, en vereist zijn eigen aanpak om tot een goed resultaat te komen.


 

referentielijst