Voor het hoofdkantoor van The Big Green Egg Europe heeft Xylos diverse interieuronderdelen ontwikkeld en geplaatst. Naar ontwerp van het team Paul de Vroom en Studio Sputnik met technische doorontwikkeling door Xylos.

In de lunchruimte is een lange zwevende kast met deuren in verstek en een open vakken gedeelte tegen de muur geplaatst. Gemaakt van Tineo/indische appel vruchtboomhoutsoort dat getekend is met zwarte aders. Er zijn 6 tafelbladen in driehoekvorm gemaakt. Deze bladen zijn eerst voorzien van massieve lijsten om de rondingen te kunnen frezen en daarna gefineerd. Het fineerwerk is handmatig gevoegd in 3 driehoeken. De onderstellen zijn naar een proefmodel van de architect gefabriceerd door indusigns.nl in gemoffeld staal.

De vergaderruimte is voorzien van een zwevende kast afgewerkt met desktop in de kleur mosgroen, geplaatst tegen een met vilt en schapenvacht afgewerkte achterwand. De kastdeuren zijn in verstek gemaakt en te openen door middel van druksnappers.

 

Voor de bespreekkamers zijn de wanden voorzien van wandbetimmering met uitklapbare tafels en banken in zit en sta hoogte. Door middel van het maken van demo’s heeft Xylos dit principe volledig doorontwikkeld. Ook deze zijn gemaakt van Tineo fineer en massief.

Van dit meubilair straalt het vakmanschap. Zowel engineering, ambachtelijk meubelmaken als CNC techniek zijn hier onmiskenbaar samen gebracht. Geen machine is ongebruikt gebleven en zelfs aangepast om de complexe bewerking en lijmtechnieken te kunnen uitvoeren.