Sonneveldhuis

geplaatst in: Geen categorie | 1

Sonneveldhuis

 

Voorafgaand aan de uiteindelijke tentoonstelling van de spiegelvloer in het Sonneveld huis te Rotterdam, is een heel proces van inmeten en maken aan vooraf gegaan.

Om de spiegelvloer zijn benodigde detail te geven is bepaald dat de spiegels ook daadwerkelijk op het huis aan dienen sluiten. De eerste stap in het realisatieproces is dan ook geweest om het hele huis in te meten, elk hoekje, en elk detail.

Er zijn door de mensen van Xylos  dan ook aardig wat uurtjes op de knieën doorgebracht om zowel met behulp van de ouderwetse duimstok en rolmaat, als wel met moderne digitale meet apparatuur alle in kaart te brengen.

Tegelijkertijd met het opmeten van de diverse ruimten, werden de reeds ingemeten ruimten exact in de computer geplaatst om aan de hand van die tekeningen de juiste plaatverdeling te bepalen. Tijdens dit proces is de werkkamer van de heer en mevrouw Sonneveld, op de beneden verdieping tijdelijk tot werkkamer van Xylos getransformeerd.

 

De juiste plaatverdeling van de spiegelende vlakken hangt samen met de plaatverdeling van de mdf ondervloer.  Kruislingse verlijming van de beide platen is noodzakelijk ten behoeve van de stevigheid van de vloer. De ondervloer diende daarnaast als bescherming, als versteviging en ter bevestiging van de spiegel. Tevens bleek dit tijdens het leggen van de vloer ook een goede controle voor de spiegelplaten. Door de eventuele correctie die in de ondervloer noodzakelijk bleken mee te nemen in het tekenwerk van de spiegelplaten, konden de spiegelplaten op exact de juiste afmeting gefreesd worden door de CNC.

 

Het leggen van de vloer is in etappes gebeurd. Dit vanwege de aanvoer van de gefreesde platen, als wel vanwege de logistiek van het verplaatsen van de meubelen die in het huis aanwezig bleven. Stap voor stap werd het Sonneveldhuis in januari 2015 omgetoverd tot een ruimte waarin licht en lucht een extra dimensie kregen. Steeds meer ruimten werden voorzien van de, nu nog beschermde, spiegelplaten. En zo af en toe trokken we vast wat plastic folie weg om te spieken hoe het eruit zou komen te zien..

 

 

 

  1. De heer WordPress

    Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *